AKP’de gergin il başkanları toplantısı: Erdoğan’dan ‘çalışmıyorsunuz’ tepkisi!

HES TEPKİSİ

Edinilen bilgiye göre toplantıda bu kez AKP’li il başkanlarının HES’lere itiraz etti. AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun, 2028 yılındaki seçimlere gayretle çalışacaklarını belirterek, Trabzon Uzungöl’ün tarihi ve turistik bir yer olduğuna vurgu yaptığı kaydedildi. Uzungöl’ün yılda bir buçuk milyon turist ağırlayan, turizm gelirleri olarak iyi bir nokta bulunan yerleşim biri olduğuna atıfta bulunan Mumcu’nun “Uzungöl’ün başlangıcında yer alan HES inşaatınanın da durdurulmasını ya da başka bir yere taşınmasını istediği” ileri sürüldü. Mumcu’nun ayrıca Trabzon’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Trabzon Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne aktarılması talebinde de bulunduğu iddia edilirken, Mumcu’nun bu taleplerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Üniversite için düşünelim, olur mu, değerlendirelim” yanıtını verdiği ve Uzungöl’deki HES inşaatı için de “Devlet Su İşleri (DSİ) bir el atsın” yorumunda bulunduğu öne sürüldü. 

“ÇALIŞMIYORSUNUZ”

Öte yandan toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimin yenilgiyle sonuçlandığı Eskişehir, Çorum, Ankara ve İstanbul il teşkilatlarına kızdığı ve şu tepkiyi gösterdiği iddia edildi:

“Çalışmıyorsunuz. Arkadaşlar da çalışmıyorlar diyor. Çorum tren istemiş. Bu işler sadece yatırımla olmuyor, biraz gayret gösterin. Çorum’a geldiğimde kalabalıktı ama siz çalışmamışsınız. En büyük tren yatırımlarını da Eskişehir, Ankara ve İstanbul’a yaptık, sonuç ne oldu? (Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için) ‘Eskişehir yaşlı’ diyordunuz. O gitti, bir hanımefendi geldi. Eskişehir’den Ankara’ya hızlı tren hattı getirdik. Karşılığı da yok. Çalışmıyorsunuz.”

“BİR DE TREN Mİ VERECEĞİZ” 

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine toplantıda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, hızlı tren hatlarını kast ederek, “Hatta bakalım” dediği, Erdoğan’ın Uraloğlu’nun bu sözlerine de kızdığı “Ne bakacaksın hatta, 4-5 merkez ilçe kaybetmiş, bir de tren mi vereceğiz” tepkisini gösterdiği iddia edildi. Erdoğan’ın ayrıca Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı Yozgat ve Şanlıurfa illerine ilişkin de “yanlış aday tercihinde bulunulduğu” eleştirisini getirdiği de ifade edildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx