Çift maaşlı bürokratlara 12 yeni isim eklendi

Kamuda birden fazla görevde bulunan ve ‘çoklu görevleri’ nedeniyle çift maaş alan bürokratlar listesine atamalar sonrasında yen isimler eklendi.

Farklı yerlerden maaş alan bürokratlar ve eski siyasetçilere yönelik soru önergeleri ise “Ticari sır” denilerek geri çevrildi. Muhalefetin, “Saray çevresinde mutlu azınlık oluştu” eleştirilerine kulak tıkayan iktidar, hemen her yeni atama ile kamudaki çift maaşlı isimlerin sayısını daha da artırdı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, 3 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları kapsamında kamuda birden fazla pozisyonda görev alan bürokratların sayısı daha da arttı. Bazı bürokratların kamuda dört farklı pozisyonda yer alması dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ataması gerçekleştirilen bazı isimler ve kamudaki görevleri şöyle sıralandı:

Abdullah Buğrahan Karaveli:

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Yürütme Kurulu’na resmi ataması yapılan Karaveli, 28 Haziran 2024 tarihi itibarıyla TENMAK Başkanı ve Yürütme Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor. Karaveli aynı zamanda 23 Şubat 2024 tarihi itibarıyla TEDAŞ’ın yönetiminde de yer alıyor.

Ali İbrahim Gür:

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Gür, aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı Ekonomik Programlar Ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nde, Genel Müdür Yardımcılığı koltuğunda da oturuyor.

Selçuk Erdal Günal:

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğüne Yönetim Kurulu üyesi olarak atanan Günal, aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğünde, Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Cebrail Yılmazer:

2 Temmuz tarihli atama kararı ile SGK Yönetim Kurulu’na atanan Yılmazer, Hazine Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Kararı ile 2 Temmuz’da atamaları gerçekleştirilen İlker Ilgın ve Taha Arvas’ın kamudaki diğer görevleri ise şöyle kaydedildi

İlker Ilgın:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı, TKİ Yönetim Kurulu Üyesi, TPIC Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Denetim Kurulu Üyesi.

Taha Arvas:

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi. Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdürü. Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx